Ticket #1506 (closed defect: fixed)

Opened 9 years ago

Last modified 8 years ago

sometimes keyboard does not appear when create new message

Reported by: regina_kim Owned by: zecke
Priority: highest Milestone:
Component: Qtopia Version:
Severity: blocker Keywords: must have
Cc: testing@…, julian_chu@… Blocked By:
Blocking: Estimated Completion (week):
HasPatchForReview: no PatchReviewResult:
Reproducible:

Description

kernel : 20080621-asu.stable-uImage.bin
rootfs : 20080623-asu.stable-rootfs.jffs2

summary : sometimes keyboard does not appear when create new message
or appear short time then just disappear.

step :

  1. go to Messages
  2. new message

reproducible: 3~4 out of 10 tries.

current result :sometimes keyboard does not appear automatically.

expected result :always should be appeared

Attachments

Tue Oct 14 13-58-18 CST 2008.log (42.2 KB) - added by wendy_hung 8 years ago.

Change History

comment:1 Changed 9 years ago by roh

  • Cc will@… added; will@… removed

comment:2 Changed 9 years ago by will

  • Component changed from unknown to Qtopia

comment:3 Changed 9 years ago by roh

  • Owner changed from zecke@… to zecke

comment:4 Changed 9 years ago by wendy_hung

  • Priority changed from normal to high

it will show up for a second than disappear, and you have to go back to previous page and try again.

i want the keypad!!!! don't disappear!!

comment:5 Changed 9 years ago by will

  • Priority changed from high to highest
  • Keywords must have added
  • Severity changed from critical to blocker

comment:6 Changed 9 years ago by zecke

  • Status changed from new to in_testing

The illume/e and Qtopia changes should make such errors history. Please test.

comment:7 Changed 9 years ago by wendy_hung

  • Status changed from in_testing to closed
  • Resolution set to fixed

Tested with the image below:

kernel:20080723-asu.stable-uImage.bin
root file system:20080723-asu.stable-rootfs.jffs2

The keypad can show up,but still have some problems, i'll open another ticket to describe it.
thank you!

the relate ticket number will be: #1660

comment:8 Changed 8 years ago by wendy_hung

  • Cc testing@…, julian_chu@… added; will@…, wendy_hung@… removed
  • Status changed from closed to reopened
  • Resolution fixed deleted
  • Milestone Om2008.8 deleted

It happened with the base image now.
Tested date:2008.10.14
Update Date:2008.10.13
Installed list:as attach

This time the keypad does not appear at all, i think it might be some package missing.

Changed 8 years ago by wendy_hung

comment:9 Changed 8 years ago by zecke

Is that limited to messages or "all" applications on the system?

comment:10 Changed 8 years ago by zecke

  • Status changed from reopened to in_testing

Okay. I know why this happens and "sometimes" is actually always. The Qtopia version you have installed relies on someone to execute /opt/Qtopia/bin/qpredictivekeyboard but no one is doing that.
The testing feed should contain Qtopia packages 09335e76e1762b97dad23b997978424ed10f8da1 for quite some time (but somehow does not) which includes this commit and is six days old.
Please opkg upgrade your device.

comment:11 Changed 8 years ago by regina_kim

  • Status changed from in_testing to closed
  • HasPatchForReview unset
  • Resolution set to fixed

today's upgrade does not happen.

Note: See TracTickets for help on using tickets.