Ticket #1508 (closed defect: wontfix)

Opened 11 years ago

Last modified 11 years ago

no signal area still can send message and show Alert message “sending : message”

Reported by: regina_kim Owned by: zecke
Priority: normal Milestone: Om2008.8
Component: Qtopia Version:
Severity: normal Keywords:
Cc: will@…, wendy_hung@… Blocked By:
Blocking: Estimated Completion (week):
HasPatchForReview: PatchReviewResult:
Reproducible:

Description

kernel : 20080621-asu.stable-uImage.bin
rootfs : 20080623-asu.stable-rootfs.jffs2

summary : no signal area still can send message and show Alert message “sending : message”

step :

  1. no signal area
  2. try to send message

current result : no sending fail messages and no saved outbox

expected result : it should sent fail then saved Outbox

Change History

comment:1 Changed 11 years ago by roh

  • Cc will@… added; will@… removed

comment:2 Changed 11 years ago by will

  • Owner changed from zecke@… to raster@…
  • Status changed from new to assigned
  • Component changed from unknown to E - Illume

I'm assuming this has to do with how the icon gadgets are implemented?
Also, I'm not sure but I think I have sent messages or continued phone calls when my phone showed no signal before.
Raster, what do you think? Worth looking in to?

comment:3 Changed 11 years ago by raster

  • Owner changed from raster@… to zecke@…

remember it may just be rounding down to "1 bar" 1 bar == minimal signal it will show (the 1 bar with the little asterisk on top of it). as we have only 4 bars, 4 == 75->100, 3 == 50-75, 2 == 25-50, 1 == 0-25, so you could have 10% signal and its enough to send messages. i am unsure this is a bug? at least not in illume. qpe bug if anything. did the sms actually succeed in being sent?

comment:4 Changed 11 years ago by raster

  • Component changed from E - Illume to Qtopia

comment:5 Changed 11 years ago by wendy_hung

Tested with the image below:

Kernel : 20080621-asu.stable-uImage.bin
Root file system :20080701-asu.stable-rootfs.jffs2

test place:openmoko building 4F shield room

current result:
1) show Alert message “sending : message” without warning message
2) system save the message to "Outbox" at first, close "Messages" and open again the message will be saved into "Draft"

comment:6 Changed 11 years ago by roh

  • Owner changed from zecke@… to zecke

comment:7 Changed 11 years ago by will

  • Status changed from assigned to closed
  • Resolution set to wontfix

what are we trying to 'FIX' here?
If you can send a message when you thought you had no signal, isn't that a good thing??
either fix it right away, or don't waste time on it at all.
just my 2c

comment:8 Changed 11 years ago by balrog

Judging from

current result : no sending fail messages and no saved outbox
expected result : it should sent fail then saved Outbox

the sending failed, and the message contents got lost, which is a double bug :p
but I guess the reporter should clarify.

Note: See TracTickets for help on using tickets.