Ticket #1708 (closed defect: fixed)

Opened 11 years ago

Last modified 10 years ago

Power button stops working when wifi is turn off

Reported by: slozano Owned by: openmoko-devel
Priority: normal Milestone:
Component: unknown Version: unspecified
Severity: major Keywords: Powe_Managment, wfi, power
Cc: Blocked By:
Blocking: Estimated Completion (week):
HasPatchForReview: PatchReviewResult:
Reproducible:

Description

When turning off the wifi to save power the power button becomes unresponsive. The battery has to be removed to gain control of the power button. If the wifi is turn off again the same happens again.

Attachments

list.pkg (16.5 KB) - added by slozano 11 years ago.
Installed packages

Change History

comment:1 follow-up: ↓ 2 Changed 11 years ago by zecke

How and where do you turn off the wifi? Which image do you use? What do you mean by power button becomes unresponsive? Could you run top on the device when it becomes unresponsive?

comment:2 in reply to: ↑ 1 Changed 11 years ago by slozano

Replying to zecke:

How and where do you turn off the wifi?

I turn the wifi using the "POWER Menu" that can be found by pushing and holding the button for ~2 seconds.

Which image do you use?

April 24 2008, However I been updating using opkg

What do you mean by power button becomes unresponsive?

Once the wifi is turn off, the power button stops working. The cell phone will not turn off when holding the button or there will be no access to the "POWER menu" if the cell phone goes into suspend mode, pushing the button will not wake the cell phone.

Could you run top on the device when it becomes unresponsive?
Yes I can, here is the output

top - 20:40:01 up 11 min, 1 user, load average: 3.64, 3.34, 2.00
Tasks: 65 total, 1 running, 64 sleeping, 0 stopped, 0 zombie
Cpu(s): 55.6%us, 33.3%sy, 0.0%ni, 0.0%id, 0.0%wa, 0.0%hi, 11.1%si, 0.0%st
Mem: 126260k total, 81840k used, 44420k free, 336k buffers
Swap: 0k total, 0k used, 0k free, 43464k cached

PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND

1400 root 20 0 2252 1096 884 R 98.4 0.9 0:01.01 top

1 root 20 0 1524 564 500 S 0.0 0.4 0:09.86 init
2 root 15 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 kthreadd
3 root 15 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 ksoftirqd/0
4 root RT -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 watchdog/0
5 root 15 -5 0 0 0 D 0.0 0.0 0:00.41 events/0
6 root 15 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.07 khelper

64 root 15 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 kblockd/0
70 root 15 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 ksuspend_usbd
76 root 15 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 khubd
79 root 15 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 kseriod
85 root 15 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.40 kmmcd

114 root 20 0 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 pdflush
115 root 20 0 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 pdflush
116 root 15 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 kswapd0
117 root 15 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 aio/0
133 root 15 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 kapmd

Changed 11 years ago by slozano

Installed packages

comment:3 Changed 11 years ago by slozano

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to fixed

The problem has been resolved after today's update.
I'm attaching the list of installed packages.

comment:4 Changed 10 years ago by lindi

How exactly was this bug fixed?

Note: See TracTickets for help on using tickets.