Ticket #1378 (closed defect: fixed)

Opened 11 years ago

Last modified 11 years ago

kdrive fails to configure

Reported by: vollseil@… Owned by: openmoko-devel@…
Priority: high Milestone:
Component: Xfbdev (kdrive), Xglamo Version: unspecified
Severity: normal Keywords:
Cc: buglog@… Blocked By:
Blocking: Estimated Completion (week):
HasPatchForReview: PatchReviewResult:
Reproducible:

Description

I tried to compile a OpenMoko? image on my ia32 Ubuntu system. I followed the
instructions here:

http://wiki.openmoko.org/wiki/Getting_OpenMoko_working_on_host_with_Xephyr

The configure step for kdrive fails with:

| checking for /usr/share/sgml/X11/defs.ent... configure: error: cannot check
for file existence when cross compiling
| FATAL: oe_runconf failed
NOTE: Task failed:
/home/mkluge/openmoko/build/tmp/work/i486-angstrom-linux/xserver-kdrive-1_1.3.0.0-r25/temp/log.do_configure.15690
NOTE: package xserver-kdrive-1_1.3.0.0-r25: task do_configure: failed
ERROR: TaskFailed? event exception, aborting

The defs.ent file is part of the xorg-sgml-doctools package, but it does not
help if this package is installed on the host system.

Attachments

mm_1378.patch (591 bytes) - added by mail@… 11 years ago.
Patch for xserver-kdrive-common.inc

Change History

comment:1 Changed 11 years ago by adelthebeast@…

I have the same problem too, I'm using ubuntu 7.10

Changed 11 years ago by mail@…

Patch for xserver-kdrive-common.inc

comment:2 Changed 11 years ago by adelthebeast@…

the solution of the problem:
edit line 120 of openembedded/packages/xorg-xserver/xserver-kdrive-common.inc
to: ac_cv_fileusr_share_sgml_X11_defs_ent=no"

comment:3 Changed 11 years ago by vollseil@…

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to fixed

Mike, mohamed, thanks! Swapping the two parts of the option name helped.

Note: See TracTickets for help on using tickets.